maandag 9 juni 2014

De bedstee, zomaar wat impressies

Vandaag wat additionele foto's van de bedstee gemaakt. Het lijkt er nog lang niet op, maar het gaat de goede kant uit. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar als je er niet aan begint, komt het er zeker niet van.

De bedstee deuren zijn getransformeerd naar luiken. Geschilderd en houten ornamenten ter versiering erop geplakt. De buitenmuur is beplakt met papieren zakdoekjes en van een kleurtje voorzien. 

Keukenraam met rolgordijn. Op het plankje komen nog wat kruiden e.d.
Impressie van de keuken. Geen idee of het zo blijft, maar er is in ieder geval een begin. Het emmertje komt uit de werkkast van een ander project en moet weer terug. Ik ga een emmer van papier maken, net als de petroleumkan op de foto hieronder. Erg leuk om te doen.

Het petroleumstel kreeg ik van Kitty (OLMC). Ik heb alleen de kleur veranderd in roze. Ik vond dat beter bij het geheel passen.


De petroleumkan! Deze kan ik me nog goed herinneren als wij bij mijn oma kwamen, inclusief het petroleumstel. Wat kon je daar lekker draadjesvlees op gaar laten sudderen!!

Trapje gekocht op de beurs in Rijswijk. Was spierwit en ja, dat kan natuurlijk niet. Dus maar eens lekker aan 't werk gegaan om de maagdelijkheid van de trap teniet te doen.De potkachel is van Crysborn. Eerst in de gesso, daarna geschilderd en de details met goudkleurige verf afgewerkt.


De kast moet natuurlijk helemaal vol. Het naaimandje komt uit P&M, maar ik ben er nog niet zeker van om hem hier neer te zetten. Misschien toch maar iets anders.De vloer heb ik gemaakt van de ondervloer die nodig is onder laminaat. Prima oplossing en ik heb nog genoeg voor de rest van mijn leven om vloertjes te maken. Het enige wat je moet doen is in de gewenste kleur schilderen en de groeven een accentje geven. Helemaal top!

Het kleedje werd gehaakt door mijn schoonmoeder. In Turkije werd en wordt nog veel gehandwerkt. Ook voor de uitzet wordt nog veel gehaakt en gebreid. Randen van handdoeken en gastendoekjes worden vaak voorzien van haakwerk. Ook hoofddoeken worden prachtig versierd met mooi en fijn haakwerk.

2 opmerkingen:

  1. Net zet ik er een heel verhaal op hoe mooi ik het vind en dan is mijn geschrijf ineens weg. Nou ik ben helemaal weg van jouw bedstee, prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk allemaal, ook de bakkerij hieronder!

    Groetjes, Jody

    BeantwoordenVerwijderen